BOEKENLIJST - Historische Vereniging Dorp Diepenveen e.o.

Hoofdmenu:

Publicaties over (dorp) Diepenveen

Historische Vereniging Dorp Diepenveen en omgeving

Samenstelling Lamberthe de Jong
Diepenveen 24 februari 2017

Over dorp en gemeente Diepenveen zijn tientallen boeken en artikelen geschreven. Een van de eerste is uit 1524 en betreft het zogenaamde Zusterboek, waarin de levens van de nonnen uit het vrouwenklooster van Diepenveen worden beschreven. Daarna pas in 1858, als er een artikel verschijnt over beeldjes die bij opgravingen zijn gevonden. Onderwerpen is de boeken zijn naast het vrouwenklooster de boerderijen, de boeren, Nieuw- en Oud Rande en hun bewoners, de kerk, de bouwkunst en zelfs de brandweer. Uiteraard zijn de geschriften rond de plannen voor herindeling in 1972/74 en die in 1999 uitgebreid aanwezig zoals de ballade 'Laat de kikkers niet verstommen' en de dubbeluitgave 'In de schaduw van de stad'. Lamberthe de Jong heeft een overzicht gemaakt van de meer dan 130 boeken.

De complete boekenlijst is te downloaden als PDF.

(Aanvullingen zijn welkom via info@historischeverenigingdiepenveen.nl)